Klassieke cake recepten

Voor de echte goede bakkers is het natuurlijk uiteindelijk het leukst om met je ervaring eigen recepten te ontwikkelen voor het bakken van eigen verzonnen cakes. Dit is veel lastiger dan het op het eerste oog misschien lijkt, aangezien elke stap in een proces moet kloppen, wil het leiden tot een succesvolle cake. Daarbij moeten alle technieken goed worden toegepast en de juiste hoeveelheid aan ingrediënten toevoegen. Helemaal als je dit allemaal zelf moet bedenken, is dit uitermate lastig zal je beseffen.

Daarom is het voor de wat minder professionele bakkers van cake in eerste instantie aan te raden om de wat klassiekere cakes te bakken om er in te komen. Deze zijn vaak al geperfectioneerd en daarom relatief gemakkelijk na te maken, aangezien alles stap voor stap beschreven staat in het recept. Het zou dan moeten leiden tot een geslaagde cake, mits je alle stappen in het proces goed en op het juiste moment hebt toegepast.

Classic Vanilla Cake

Zorg nadat je de over hebt voorverwarmd en de cakevorm hebt ingevet dat je twee schalen pakt. De eerste om de bloem, bakpoeder en zout in te mengen en de tweede om suiker en vanille bij elkaar te gooien en eerst goed te mixen. Gooi vervolgens het eiwit erbij en mix dat goed gedurende drie minuten. Voeg daarna het bloemmengsel en de botermelk toe aan het geheel en mix het nog eens rustig. Giet het daarna in de bakvorm en laat het voor 35 minuten in de oven staan, die op 350 graden moet zijn voorverwarmd. Laat de cake vervolgens afkoelen, want dan moet het in principe klaar zijn.

Red Velvet Cake

Voorverwarm de oven ook in dit geval op 350 graden, zodat wanneer het beslag af is, het kan bakken in de over. Vet vervolgens allereerst de bakvorm in en voeg de bloem toe. Pak daarna weer twee verschillende kommen. Klop dan eerst voor 30 seconde boter in een van die kommen en voeg vervolgens de vanille en suiker toe en klop deze totdat ze een geheel vormen. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en ga ondertussen rustig door met mixen. Daarna moet er nog bloem en botermelk bij en moet een mengsel van azijn en bakpoeder worden toegevoegd aan het geheel. Na 25 minuten in de oven is het geheel ongeveer klaar

Gele Cake met Chocolade of Boter Topping

Begin weer met het voorverwarmen van de over op 375 graat en het invetten van de cakevorm en voeg ook bloem daaraan toe. Klop de boter in een schaal en voeg langzaam wat suiker toe met ongeveer een kwart kopje per keer en blijf ondertussen het geheel kloppen met een mixer. Blijf dit nog twee minuten doen als al de suiker is toegevoegd. Dan is het tijd voor de eieren om toegevoegd te worden. Voeg deze een voor een toe, totdat een geheel vormt met de rest van de substantie in de kom.

Vervolgens is het tijd om de vanille en even later een klein beetje bloemmengsel en melk toe te voegen aan het beslag, totdat alles een geheel vormt. Afhankelijk van de cakevorm die je gebruikt is het aan te raden de cake ongeveer 25 tot 35 minuten in de oven te zetten. Voor de echte professionals is het daarna nog mogelijk om de chocolade en/of boter topping toe te voegen aan de cake. Dit is echter wel een lastige vaardigheid, die pas na veel oefening en ervaring onder de knie is te krijgen. Niet geschikt voor beginners dus.

Duitse Chocolade Cake

Scheid van tevoren de eieren van elkaar en laat deze rusten in een kom. Verwarm daarna de oven alvast voor op 350 graden. Pak een andere kom en mix daar het bakpoeder, het zout en de bloem. Vervolgens moet de chocolade worden gemaakt door een derde liter water toe te voegen aan de chocola om het vervolgens te laten smelten op laag vuur. Klop voor dertig seconden daarna in een aparte schaal de boter en voeg daarna de suiker en iets later de eierdooiers toe. Blijf ondertussen goed kloppen.

Dan is het tijd om de gekoelde gesmolten chocola toe te voegen samen met de vanille. Als laatste moet er dan nog bloem en botermelk bij worden gevoegd om het een geheel te maken. Daarna moet het eiwit worden opgeklopt totdat het stijf wordt. Daarna moet ik dat worden toegevoegd. Het geheel moet dan in de over voor 25-35 minuten, afhankelijk van de grootte van de cakevorm.

Devil’s Food Cake

Voor het maken van deze cake is het ook weer de bedoeling de cakevorm in te vetten en er bloem in te deponeren. Verwarm de oven weer voor op 350 graden voor het gewenste resultaat van de cake. Bloem, bakpoeder, cacao, kaneel en zout moeten dan worden samengevoegd in een schaal of komt totdat het een geheel vormt. In een ander schaal moet het bakvet worden geklopt. Voeg na 30 seconden suiker toe en een eetlepel voor de nodige smaak. Als het een geheel vormt is het tijd de eieren een voor een toe te voegen.

Daarna is het tijd om het droge en al eerder gemaakte mengsel toe te voegen samen met water. Klop het geheel totdat een geheel vormt. Na 30 tot 40 minuten in de oven moet de cake klaar zijn.